Wie mag er mee

Groot, klein, oud of jong, wij zijn er voor de Amsterdamse honden! Vanaf de leeftijd van 10 maanden kan een hond in principe mee met het Hondenbusje. Alle honden gaan op vaste dagen mee, waardoor we altijd met een stabiele rustige roedel wandelen. Bij ons dus geen ‘vreemde’ honden voor een keertje, maar altijd dezelfde honden. Sommigen gaan al sinds 2008 mee!

Voordat de hond mee kan kom ik bij u langs om kennis te maken. Tijdens dit eerste kennismakingsgesprek hoor ik graag alle eigen-aardigheden over de hond. Als alles duidelijk is kan de hond op proef mee met het Hondenbusje. We kijken dan of het klikt met de andere honden en of onze uitlaatservice geschikt is voor de hond.

Ophalen en Thuisbrengen

De honden worden bij u thuis opgehaald en teruggebracht in onze speciaal ingerichte hondenbus. Iedere hond zit in zijn eigen hok zodat ze rustig kunnen liggen tijdens de rit. In de hokken liggen kleedjes en handdoeken zodat het ergste vuil daar in trekt. We proberen de honden natuurlijk zo schoon mogelijk weer thuis af te leveren maar dat lukt niet altijd.

De bus is voorzien van een electrisch ventilatie systeem zodat alle honden voldoende frisse lucht hebben.

Om de reistijd voor de honden te beperken halen we de honden op in het rood gemarkeerde gedeelte van deze kaart.

De Wandeling

We wandelen altijd in het Amsterdamse Bos. Er is daar lekker veel ruimte om met een roedel van 8 honden rustig te kunnen lopen. Er zijn voldoende zwemplekken en er is veel te snuffelen. Uiteraard heeft het Hondenbusje een geldige vergunning om in het Amsterdamse Bos te mogen wandelen.

Bij ons geen wilde spelletjes of ‘onbekende’ honden. Wel een flinke wandeling waar vooral veel gesnuffeld kan worden. Snuffelen en sociaal contact vinden wij heel belangrijk. In de zomer zoeken we leuke zwemplekken op, in de winter lopen we dieper het bos in.

  • Ochtendwandeling: ongeveer van 10.30 uur tot 11.45 uur.
  • Middagwandeling: ongeveer van 13.45 uur tot 15.00 uur. 

De Regels

  • De hond krijgt van ons een tuigje om met een Hondenbusje penning.
  • De hond heeft geen vlooien, wormen of andere ‘besmettelijke’ ziektes.
  • Als de hond niet mee gaat betaal je wel door voor de vaste plek. Ook als de hond loops, ziek of op vakantie is.
  • Wij melden het meteen als er iets met de hond aan de hand is of als ons iets opvalt.
  • De hond zit bij de eigenaar in de WA verzekering.
  • De eigenaar blijft verantwoordelijk voor zijn eigen hond, ook als deze met het Hondenbusje mee is.
  • De officiële algemene voorwaarden kunt u hier lezen.

TELEFOON

ADRES

Beukenlaan 13

1544 BS Zaandijk